REFLECTED

Swedish Villa N1 by Jonas Lindvall

A single-family summerhouse comprising five interconnected pavilion-like volumes, organised in a sequence

Villa N1 is a single-family summerhouse situated on the west coast of Sweden, designed by Swedish architect Jonas Lindvall. It comprises five interconnected pavilion-like volumes, organised in a sequence. The children’s bedrooms and master bedroom sit at either end of the main communal areas. Inspired by the typology of the traditional pitched-roof barn, its language is more modernist. The objective was to create a building that is rooted in history, while at the same time is totally modern.

Jonas Lindvall was educated as an interior architecture in Gothenburg, Sweden and studied furniture design at the Royal College of Art in London and architecture at the Royal Academy of Fine Arts, School of Architecture in Copenhagen. Upon completing his studies he returned to his hometown, Malmö, were he opened his own office.
As an architect, Jonas has created villas, hotels, restaurants and more recently, church interiors. As a designer, Lindvall’s portfolio is equally diverse, ranging from furniture and lighting, to kitchens and bathrooms.
An exponent of traditional craftsmanship, Jonas Lindvall creates new classics that reflect a spirit of modernity, whilst maintaining a profound respect for skills and techniques of the past. This is a theme that is inherent throughout his work, and comes from a tireless curiosity and a passion for history.







SHOWHIDE Comments (0)

Comments are closed

Connect With Us